Στην εκπομπή «Kontra 24» στο Kontra Channel

Πριν από λίγους μήνες δεν υπήρχε στο τραπέζι ούτε η μείωση του αφορολόγητου στις 5.600 ευρώ, ούτε η μείωση των κυρίων συντάξεων. Το δήθεν επιχείρημα, λοιπόν, του ΣΥΡΙΖΑ ότι αν είχε κλείσει γρήγορα η συμφωνία θα ήταν κακή ενώ τώρα που καθυστερεί θα είναι καλύτερη απλά δεν ισχύει. Προφανώς η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει ότι όλη αυτή η καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση απλά φορτώνει νέα, δυσβάσταχτα μέτρα στους Έλληνες πολίτες.

Πιστεύει, πραγματικά, η κυβέρνηση ότι μπορούν να αποδώσουν μέτρα που οδηγούν τους Έλληνες πολίτες στην απόλυτη φτωχοποίηση; Θεωρεί ότι μπορεί ο μισθωτός των 400 ευρώ να πληρώσει φόρο, ότι υπάρχει περαιτέρω περιθώριο για μείωση των κυρίων συντάξεων, ότι όλα αυτά μπορούν να δώσουν προοπτική ώστε να βγούμε από αυτό το «σπιράλ θανάτου»; Ας μην ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την εξουσία μιλώντας για 13η σύνταξη, για αύξηση του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ.

Δυστυχώς φαίνεται ότι το πολιτικό σύστημα δεν έχει μάθει τίποτα από τα 7 χρόνια της κρίσης, γιατί το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ μπορεί να εξυπηρετεί τα μικροκομματικά τους συμφέροντα, όμως δεν προσφέρει τίποτα στη χώρα, ειδικά στην κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα.

Αν υπήρχε μια στοιχειώδης συνεννόηση το 2010 για το δικό μας σχέδιο, που θα είχαμε προτάξει για το μέλλον της πατρίδας μας, πέρα και πάνω από τα μνημόνια, τότε θα είχαμε βγει κι εμείς από την κρίση, όπως όλες οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που κατάφεραν και βγήκαν από το μνημόνιο πολύ πιο σύντομα. Δεν θα βρισκόμασταν σε τρίτο μνημόνιο, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και βεβαίως δεν θα συζητούσαμε σήμερα για τέταρτο, ουσιαστικά, μνημόνιο, και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση.

Απορώ, πραγματικά, ακούγοντας τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για «καλύτερη συμφωνία». Είναι δυνατόν να θεωρείται καλύτερη συμφωνία η φορολόγηση του νέου και του συνταξιούχου των 400 ευρώ; Έτσι αντιλαμβάνεται την έννοια της Αριστεράς η ψευδεπίγραφη αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, η αριστεροδεξιά κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;

Προφανώς βολεύει πολύ την κυβέρνηση να πετάει την μπάλα στην εξέδρα, να μιλάει για συνταγματική αναθεώρηση – με τρόπους που δεν προβλέπονται καν στο σύνταγμα, – για εξεταστικές επιτροπές κλπ, γιατί απλά δεν θέλει να ακούγεται η αλήθεια, δεν θέλει να έρθει αντιμέτωπη με την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι, εξαιτίας της ανικανότητάς της, της υποτιθέμενης διαπραγμάτευσης, που είναι αποκλειστικά και μόνο για εσωτερική κατανάλωση, ενώ έχει συμφωνήσει στις πιο ακραίες θέσεις του ΔΝΤ, διαρκώς αυξάνει τον λογαριασμό για τους Έλληνες πολίτες.

Δεν μπορούν, είναι εντελώς ανίκανοι. Μόνη κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η εξουσία, και δεν θέλουν να την αφήσουν με κανένα τρόπο.

Άκουσα τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι «Εμείς είμαστε καλύτεροι, γιατί εμείς το λέμε». H πολιτική, όμως, κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Είδαμε κάτι καλύτερο την τελευταία διετία;

Όχι βέβαια. Είδαμε υπερταμείο, στο οποίο ουσιαστικά μπήκε ενέχυρο όλη η δημόσια περιουσία, είδαμε κόφτη στους μισθούς και τις συντάξεις, είδαμε κατάργηση του ΕΚΑΣ, βλέπουμε τώρα τον Αρμαγεδδώνα της μείωσης των κυρίων συντάξεων και του αφορολόγητου, που έρχεται με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

Μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν «ξεπούλημα» από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Για το ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για 45 εκατομμύρια ευρώ τί έχει να πει, από τα 300 εκατομμύρια ευρώ που διαπραγματευόμασταν εμείς; Δεν είναι ξεπούλημα να δίνεται δωρεάν το 40% του πελατολογίου της ΔΕΗ;

Όσο, λοιπόν, κι αν προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κρυφτεί πίσω από παρελθοντολογία, δεν θα τα καταφέρει. Ο ελληνικός λαός τον έχει πάρει χαμπάρι.

Είναι κολλημένοι στην εξουσία και είναι διατεθειμένοι να δώσουν τα πάντα για να παραμείνουν σε αυτήν. Κατασκευάζουν εχθρούς και οδηγούν τον πολιτικό διάλογο στα άκρα, πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα και διχάζοντας τους Έλληνες πολίτες. Αυτό είναι το χειρότερο που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ: ο ακραίος διχασμός και το δηλητήριο που έχει καλλιεργήσει στον ελληνικό λαό. Αυτή η πρακτική δεν οδηγεί πουθενά. Γι’ αυτό και εμείς ζητάμε από τους Έλληνες πολίτες να μας δώσουν δύναμη για να συναινέσουμε, να συνεννοηθούμε πάνω στο εθνικό μας σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s