Στην εκπομπή Kontra24 στο Kontra Channel

Όλη αυτή η συζήτηση περί δραχμολογίας και Grexit βλάπτει πάρα πολύ σοβαρά τη χώρα μας. Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη εάν συνεχίσουμε έτσι. Σύμφωνα με πολύ έγκριτες έρευνες, η ύφεση στην Ελλάδα οφείλεται κατά 50% στα μέτρα που έχουν ληφθεί στα πλαίσια της δημοσιονομικής προσαρμογής και κατά 50% σε όλο αυτό το κλίμα αβεβαιότητας που δημιουργεί η συζήτηση για το Grexit.

Πώς θα έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα με αυτήν την περιρρέουσα κατάσταση; Πώς θα επιστραφούν τα χρήματα στις τράπεζες;

Ναι, υπάρχουν συντηρητικοί κύκλοι που θέλουν να βγει η Ελλάδα από το ευρώ. Αυτή τη στιγμή όμως το γαϊτανάκι της δραχμολογίας έχει ανοίξει και με ευθύνη της κυβέρνησης και συνηγορεί με αυτόν τον τρόπο υπέρ τους. Πρώτον γιατί τα ίδια τα στελέχη της το λένε δημόσια και δεύτερον – και πιο σημαντικό – γιατί δεν κλείνει η διαπραγμάτευση, με δική της τεράστια ευθύνη. Ποιός μιλάει για πολιτική διαπραγμάτευση; Ποιός παραδέχεται ότι δεν έχει ολοκληρωθεί το 70% των προαπαιτούμενων, τα οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει υπογράψει; Σε ποιόν ανήκει λοιπόν η ευθύνη;

Δυστυχώς έχουμε την πιο ανίκανη κυβέρνηση στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα. Μετατρέπει τα δικά της αδιέξοδα σε αδιέξοδα της χώρας και αυτό δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση αποδεκτό.

Εκλογές εμείς δεν μπορούμε να επιβάλουμε. Οι εκλογές θα γίνουν όταν το αποφασίσει η κυβέρνηση, όμως θεωρώ ότι θα οδηγηθούμε σε αυτές αργά ή γρήγορα. Εμείς αυτό το οποίο επιθυμούμε είναι να μπορέσει να υπάρξει εθνική συναίνεση και συνεννόηση, με μια «εθνική ομάδα» που θα πάει να διαπραγματευτεί όλα αυτά τα απαράδεκτα μέτρα που μας έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πάνω σε μία εθνική γραμμή, που θα βασίζεται σε τρεις άξονες:

Πρώτον, την αναδιάρθρωση του χρέους. Μας το οφείλουν και πρέπει να το υλοποιήσουν.

Δεύτερον, το 3,5% πλεόνασμα που έχει συμφωνήσει αυτή η κυβέρνηση, ειδικά για το 2018 και για τα επόμενα 3 έως 5 χρόνια, σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη λιτότητα, και απλά δεν βγαίνει σε καμία περίπτωση.

Τρίτον, πρέπει να προχωρήσουμε σε τολμηρές, προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και ριζικές ανατροπές στην οικονομία, την αγορά και το κράτος.

Και αυτό μπορεί να γίνει εφικτό με έναν πολύ απλό τρόπο: με το να περιοριστεί η δύναμη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και να ενισχυθεί η δύναμη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η οποία θα τους επιβάλει την εθνική συναίνεση και συνεννόηση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s