Στην εκπομπή «Αρτηρία» στο Αρτ TV

Είναι τουλάχιστον αστείο να ακούμε τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ να λένε ότι υπάρχει ξεκάθαρη στρατηγική όσον αφορά στη θέση του  για το ΔΝΤ.  Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή λένε «να μείνει», Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο «να φύγει». Ξεχνάμε την επιστολή του κ. Τσακαλώτου, με την οποία παρακαλούσε το ΔΝΤ να παραμείνει στο Πρόγραμμα; Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία στρατηγική και προχωράμε σαν ακυβέρνητο καράβι.

Ακούσαμε την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει ότι έχουν τηρηθεί όλα τα συμπεφωνηθέντα. Ποιά ακριβώς; Υπενθυμίζω άλλη επιστολή του κ. Τσακαλώτου, στην οποία παραδέχεται ότι μόνο το 30% των προαπαιτούμενων έχει υλοποιηθεί! Επομένως, με επίσημη υπογραφή της κυβέρνησης, το 70% όσων συμφωνήθηκαν δεν έχουν πραγματοποιηθεί. Ως συνήθως, η κυβέρνηση άλλα λέει στο εσωτερικό και άλλα στο εξωτερικό. Είναι η γνωστή τακτική της.

Βεβαίως χαίρομαι πολύ που αναγνωρίζουν την πολύ σημαντική συμβολή των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών, της μοναδικής πολιτικής δύναμης στην Ευρώπη – μέλος της οποίας στην Ελλάδα είναι το ΠΑΣΟΚ και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ – όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης,  για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τη λιτότητα. Καλωσορίζουμε λοιπόν τον ΣΥΡΙΖΑ, έστω και όψιμα, σε αυτήν την συνειδητοποίηση, γιατί μέχρι πριν από λίγο καιρό καθύβριζε με τα χειρότερα λόγια τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές.

Ακούσαμε επίσης τον εκπρόσωπο της ΝΔ να μιλάει για το ΔΝΤ και το πώς ήρθε στη χώρα μας. Να υπενθυμίσουμε λοιπόν την αλήθεια στους Έλληνες πολίτες: το ΔΝΤ το επέβαλε στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Γερμανία και η κα. Μέρκελ, γιατί τότε δεν υπήρχε τότε αντίστοιχος μηχανισμός στην Ε.Ε.. Σε καμία περίπτωση δεν είχε τη δυνατότητα να το κάνει η Ελλάδα αυτό. Υπενθυμίζουμε, επίσης, την τεράστια κάλυψη που προσέφερε ο κ. Μπαρόζο στον δημοσιονομικό εκτροχιασμό που επέφερε η καταστροφική διακυβέρνηση 2004-2009 της ΝΔ και του κ. Καραμανλή. Εμείς το 2004 παραδώσαμε ένα χρέος της τάξης του 95% του ΑΕΠ. Η ΝΔ το έφερε στο 125% και από 180 δις ανέβασε το δημόσιο χρέος στα 310. Λίγη αιδώς λοιπόν, γιατί στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.

Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε όλοι ότι η κρίση έφερε τα μνημόνια, και όχι τα μνημόνια την κρίση. Εμείς έχουμε ζητήσει από όλα τα κόμματα να συμφωνήσουν στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής στη βουλή ώστε να λάμψει η αλήθεια, να δούμε τί έφταιξε από το 2000 που μπήκαμε στην Ευρωζώνη και μετά, γιατί τελικά το ΠΑΣΟΚ έφαγε τον «μουντζούρη» όλης της μεταπολίτευσης, κάτι που βόλεψε πολύ και τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ.

Ας μιλήσουμε όμως για το σήμερα: στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα έχουμε, δυστυχώς, την πιο ανίκανη κυβέρνηση, η οποία χάνει χρόνο, πετώντας αριστερές «κορώνες» στο εσωτερικό ενώ στο εξωτερικό είναι οι πιο υποτακτικοί μαθητές της κας Μέρκελ και του κου Σόιμπλε. Όσο όμως χάνει χρόνο, αυτό απλά μεταφράζεται σε περισσότερα μέτρα για τους Έλληνες πολίτες. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφερε ένα τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο. Δίχασαν και δηλητηρίασαν την ελληνική κοινωνία. Αντί να καταργήσουν τα μνημόνια όπως έλεγαν, κατάργησαν το ΕΚΑΣ. Διέλυσαν την οικονομία, με μια απίστευτη φορομπηχτική πολιτική.

Ακούμε τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ να μιλάνε για ανάπτυξη και ειλικρινά απορώ, γιατί το πιο χαρακτηριστικό αναπτυξιακό παράδειγμα στη χώρα μας είναι το Ελληνικό. Τί κάνει η κυβέρνηση εδώ και δύο χρόνια με το Ελληνικό; Έχει εγκαταστήσει εκεί, υπό άθλιες συνθήκες, τους πρόσφυγες, γεγονός αδιανόητο και απαράδεκτο τόσο για τους ίδιους τους πρόσφυγες όσο και για την εικόνα της χώρας, όσο βεβαίως και γιατί εμποδίζει την πρόοδο του έργου, ενώ δημιουργήθηκαν προσκώματα (με την «ευλογία» της κυβέρνησης), τόσο από την αρχαιολογική υπηρεσία, όσο και από το δασαρχείο.

Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να συνεχίσουμε έτσι. Δεν έχει το δικαίωμα αυτή η κυβέρνηση να μας παρουσιάζει το δίλημμα «ή Grexit και εθνική καταστροφή ή διαρκής λιτότητα», με τον κόσμο να υποφέρει από την φορομπηχτική και εισφορομπηχτική της πολιτική.

Γι’ αυτό εμείς λέμε: εθνική συναίνεση και συνεννόηση, με ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ή εθνική καταστροφή.

Και η εθνική συναίνεση πρέπει να γίνει πάνω σε μια εθνική γραμμή, πιο βασικός πυλώνας της οποίας είναι το «σχέδιο Ελλάδα». Να συμφωνήσουμε στις ριζικές ανατροπές στην οικονομία, την αγορά, την κοινωνία και το κράτος, που θα μπορέσουν να απελευθερώσουν τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας μας.

Έχουμε τις υποδομές. Μπορούμε περιφερειακά, και με βάση τις ανάγκες κάθε περιοχής, να προχωρήσουμε στο αντίστοιχο αναπτυξιακό μοντέλο.  Το πλεόνασμα του 3,5%, που μας φόρτωσε με το «ΝΑΙ σε όλα» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν βγαίνει και σημαίνει διαρκή λιτότητα. Πρέπει να διαπραγματευτεί η «Εθνική Ελλάδος» για να συμφωνήσουμε σε χαμηλότερα, πιο ρεαλιστικά πλεονάσματα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s