στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» της ΕΡΤ1

Το πλεόνασμα για το οποίο συζητάμε, έχει επιτευχθεί με τις απίστευτες θυσίες των Ελλήνων πολιτών. Την προηγούμενη χρονιά είχαμε 4,5 δις νέα μέτρα και επίκεινται 2,5 δις επιπλέον μέτρα για το 2017, τα οποία έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ας μην ξεχνάμε, επίσης, ότι το πλεόνασμα αυτό έχει επιτευχθεί και χάρη στην εσωτερική στάση πληρωμών – βλέπουμε την κατάρρευση του δημοσίου τομέα, τις τεράστιες ελλείψεις στον ΕΟΠΥΥ, την αστυνομία και αλλού. Να λέμε λοιπόν τα πράγματα έτσι όπως είναι.

Όσον αφορά στο έκτακτο επίδομα, εμείς δεν ακολουθήσαμε την στάση που τήρησε προ διετίας ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει κάτι αντίστοιχο, γιατί θεωρούμε ότι και τα 300 ευρώ είναι μια ανάσα για πάρα πολλούς συμπολίτες μας, ακόμη κι αν δοθούν άπαξ. Και βεβαίως αυτό δεν μπορούμε να το αποκαλούμε 13η σύνταξη, όσο κι αν στο εσωτερικό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το παρουσιάζει ως τέτοια, ενώ στο εξωτερικό ο κ. Τσακαλώτος στέλνει επιστολές μεταμέλειας για τους ψευτοπαλικαρισμούς του κ. Τσίπρα, παραδεχόμενος ότι δεν είναι παρά ένα έκτακτο επίδομα.

Άλλα λένε στο εξωτερικό και άλλα στο εσωτερικό. Εντός της χώρας υπάρχει ένας ψευτοπαλικαρισμός, ότι δήθεν δεν θα ανεχθούμε να μας ορίζουν άλλοι τί κάνουμε. Ταυτόχρονα, ο κ. Τσακαλώτος δηλώνει στην ταπεινωτική αυτή επιστολή ότι η κυβέρνηση πάντα θα λειτουργεί κατόπιν συναίνεσης και συμφωνίας, και μάλιστα ότι η εφαρμογή του δημοσιονομικού κόφτη θα γίνεται πλέον κατά προτεραιότητα στις συντάξεις! Μα αυτό δεν είναι το άκρον άωτον της κοροϊδίας;

Το θέμα όμως είναι ότι από 1η Ιανουαρίου αρχίζουν ακόμη πιο δύσκολα και επώδυνα μέτρα. Βεβαίως είναι πολύ σημαντικό να μιλάμε για τους συνταξιούχους. Όμως για τους νέους ανθρώπους τί έχει προτείνει αυτή η κυβέρνηση; Δεν έχει κανένα σχέδιο, καμία στρατηγική, και και ο νέος νόμος Κατρούγκαλου με τις υπεραυξημένες ασφαλιστικες εισφορές θα διαλύσει τους νέους επιστήμονες, τους νέους επαγγελματίες, τους νέους αγρότες, που συνεχίζουν να παλεύουν και να προσπαθούν στην πατρίδα μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s