Στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» στο Blue Sky

Στην χθεσινή ψηφοφορία αποφασίσαμε να δώσουμε συμβολικά θετική ψήφο για αυτή τη μικρή ανάσα που θα δοθεί στους χαμηλοσυνταξιούχους, γιατί δεν θεωρούμε ότι θα πρέπει να πληρώσουν τους ψευτοπαλικαρισμούς και την τυχοδιωκτική πολιτική της κυβέρνησης άνθρωποι που έχουν μεγάλη ανάγκη, έστω κι από αυτό το μικρό εφάπαξ βοήθημα.

Η αλήθεια όμως είναι ότι όλες αυτές οι τυχοδιωκτικές «πιρουέτες» του κ. Τσίπρα το μόνο που καταφέρνουν είναι να δίνουν «άλλοθι» στις πιο ακραίες συντηρητικές φωνές της Ευρώπης, και ιδίως στον κ. Σόιμπλε, να απειλούν με τιμωρητικού τύπου πολιτικές. Τον τυχοδιωκτισμό της κυβέρνησης, εξάλλου, οι Έλληνες πολίτες θα τον πληρώσουν και πάλι.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας αυτή τη στιγμή: ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι παντελώς ανίκανη και αναποτελεσματική στη διαπραγμάτευση. Ακόμη και τα πενιχρά αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης για το έλλειμμα και το χρέος υπονομεύονται από την στάση της.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, στο ψευδοδίλημμα που θέτει η κυβέρνηση – στο εσωτερικό της χώρας, γιατί στο εξωτερικό είναι απολύτως πειθήνια στις προθέσεις των δανειστών – «ή με τον Τσίπρα ή με τον Σόιμπλε», προκειμένου έτσι να ξεπεράσει τα δικά της εσωκομματικά προβλήματα, απαντάμε ξεκάθαρα: ούτε με τον Τσίπρα, ούτε με τον Σόιμπλε.

Εκλογές εμείς δεν μπορούμε να επιβάλλουμε – μόνο η κυβέρνηση μπορεί να αποφασίσει να πάμε σε εκλογές. Όμως και τα προηγούμενα χρόνια, με τις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις και το «φύγε εσύ για να έρθω εγώ», είδαμε να αλλάζει κάτι;

Η δική μας θέση είναι σαφής: πρέπει να υπάρξει μία αλλαγή πολιτικής, από μία άλλη κυβέρνηση, με συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δημοκρατικών δυνάμεων, με εθνική συναίνεση και συνεννόηση, την οποία θα μπορέσει να επιβάλλει η Δημοκρατική Συμπαράταξη με αλλαγή των πολιτικών και κοινωνικών συσχετισμών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s