Στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» στο Kontra Channel

Οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι η δύναμη που λέει την αλήθεια, που λειτουργεί πάντα με αίσθημα εθνικής ευθύνης. Εμείς τα λάθη μας τα πληρώσαμε, έχουμε μάθει. Από το 2009 και μετά δεν τάξαμε ούτε Ζάππεια ούτε προγράμματα Θεσσαλονίκης, ούτε λαγούς με πετραχήλια.

Η τάση των δημοσιολογούντων να προσπαθούν να μας εντάξουν στο πλαίσιο του τεχνητού διπόλου ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και να θέλουν να μας ταυτίσουν με κάποιον από τους δύο, επειδή τη δεδομένη στιγμή το ΠΑΣΟΚ είναι μικρότερο κόμμα, είναι εκτός πραγματικότητας. Η γραμμή μας είναι απολύτως σαφής και διακριτή, και είναι η γραμμή που εν τέλει δικαιώθηκε. Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν ετεροπροσδιορίζονται. Έχουμε αυτόνομο ρόλο, αυτοδύναμη στρατηγική, και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα από την υπόθεση του ΕΣΡ.

Αναγκάσαμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε ένα θέμα που οι κ.κ. Τσίπρας και Παππάς αποκαλούσαν «μητέρα των μαχών», να οπισθοχωρήσει 100% από τις αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις της, να κινηθεί θεσμικά και συνταγματικά και να επιστρέψει όλες τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ. Η κυβέρνηση πήρε το μάθημά της, ότι δηλαδή κανείς δεν μπορεί να κινείται κόντρα στο σύνταγμα, ούτε βεβαίως κόντρα στη συνταγματική διάκριση των εξουσιών. Τα δικαστήρια αποφασίζουν με βάση το νόμο για τη συνταγματικότητα των νόμων. Δυστυχώς όπως φάνηκε από τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και από την ανατριχιαστική δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου για την απόφαση του ΣτΕ, αυτό δεν ήταν καθόλου αυτονόητο.

Μετά λοιπόν από αυτή τη μεγάλη επιτυχία μας, κι αφού τελικά η κυβέρνηση αναγκάστηκε να προσαρμοστεί στις αποφάσεις της δικαισύνης, θέση μας είναι ότι το ΕΣΡ και τα πρόσωπα που θα το στελεχώσουν θα πρέπει να είναι πρόσωπα εγνωσμένου κύρους και όχι όργανα της κυβέρνησης. Αυτός εξάλλου είναι ο ρόλος των ανεξάρτητων αρχών.

Αυτό που αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα είναι ότι δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί. Έχει στοιχίσει πάρα πολύ στους Έλληνες πολίτες. Οι νέοι άνθρωποι, οι νέοι επιστήμονες που έχουν παραμείνει στην Ελλάδα, γιατί ένα πολύ μεγάλο ποσοστό έχει φύγει, πρόκειται να ζήσουν έναν απόλυτο όλεθρο το 2017, με τεράστιες αλλαγές στο ασφαλιστικό και τις εισφορές, με μια απίστευτη φοροκαταιγίδα, με έμμεσους φόρους. Οι συνταξιούχοι, όταν πήγαν στα ΑΤΜ να πάρουν τη σύνταξή τους, δεν βρήκαν ούτε 13η σύνταξη, ούτε καλά-καλά τη δωδέκατη, μετά και τις νέες περικοπές.

Χρειάζεται λοιπόν αλλαγή πολιτικής και αλλαγή κυβέρνησης, χρειάζεται συνεννόηση, όπως συμβαίνει σε όλον τον κόσμο. Είδαμε στις ΗΠΑ τί έγινε με τις προεδρικές εκλογές, μετά τη σφοδρή μάχη μεταξύ της Χίλαρυ Κλίντον και του Ντόναλντ Τραμπ, που την επόμενη μέρα δήλωσαν ότι προχωρούν όλοι μαζί για το καλό της χώρας τους. Όλες οι χώρες της Ευρώπης που είχαν κρίση, βγήκαν από τα μνημόνια επειδή συναίνεσαν οι πολιτικές τους δυνάμεις. Είμαστε οι μόνοι που παραμένουμε στα μνημόνια γιατί οι πολιτικές δυνάμεις αντί να συναινέσουν, εχτισαν καριέρες πάνω στο διχασμό.

Ζητούμε λοιπόν από τους προοδευτικούς πολίτες, από τους απογοητευμένους ψηφοφόρους μας που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ γιατί αναγκαστήκαμε να κάνουμε συμβιβασμούς ώστε να μείνει η χώρα όρθια, να μας δώσουν δύναμη για να επιβάλλουμε τη συναίνεση και τη συνεννόηση απέναντι στις κοκορομαχίες και το ψεύτικο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ. Να πορευτούμε όλοι μαζί πάνω σε μια εθνική γραμμή για να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s