Στο Kontra Channel και την εκπομπή «Κοντρα 24»

Βλέπουμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει άτακτη υποχώρηση στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Η αρχκά πολύ σκληρή στάση της κυβέρνησης μετά την απόφαση του ΣτΕ, η οποία έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά, αναιρέθηκε 100%: δεν θα περάσει νόμος για προσωρινές άδειες και όλες οι αρμοδιότητες επιστρέφουν, όπως πρέπει, στο ΕΣΡ. Πήραν πίσω τα περί 4 αδειών, τις παλικαριές και την απαράδεκτη στάση της κυβερνητικής εκπροσώπου ότι δήθεν δεν είναι σεβαστές οι αποφάσεις της δικαιοσύνης. Η πρόταση υποψηφιότητας του κ. Πολύδωρα για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ προκάλεσε την αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης – με την εξαίρεση της Χρυσής Αυγής, να μην το ξεχνάμε αυτό – και αποσύρθηκε. Πρότειναν τον κ. Μουλόπουλο, ένα πολιτικό πρόσωπο, αντιπροτείναμε τον κ. Κιάο, κι αυτό έγινε αποδεκτό.

Η ουσία όμως είναι ότι τα κανάλια δεν θα κλείσουν. Δεν θα πέσει «μαύρο» στην ενημέρωση, στην ελευθερία της έκφρασης, που προσπάθησε να βάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δεν θα χάσουν τη δουλειά τους 2.000 άνρθωποι. Αυτό που βλέπουμε αυτή τη στιγμή είναι να υπάρχει συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ μετά από αλλεπάλληλες κωλοτούμπες.

Ο κ. Βούτσης, ανώτατος πολιτειακός παράγοντας, εγγυήθηκε τρεις φορές – γιατί εμείς διαφωνήσαμε με τη διατύπωση της τροπολογίας ως προς το ότι ‘αναστέλλεται’ ο νόμος Παππά, πρέπει να γίνει «καταργείται’ – ότι δεν προκειται να υπάρξει καμία υπαναχώρηση προς το χειρότερο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν την περίπτωση, και ύστερα από τις διαβεβαιώσεις του κ. Βούτση, θα τιμήσει το λόγο του. Ούτως ή άλλως όμως, η απόφαση του ΣτΕ θα εφαρμοστεί, κάτι που αποκλείει οποιαδήποτε ενδεχόμενη λαθροχειρία.

Βλέπουμε λοιπόν, ότι μετά τους απανωτούς λάθος χειρισμούς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταλήγει σε συναίνεση, αποδεχόμενη ότι τόσο το ζήτημα του αριθμού των αδειών όσο και η διαδικασία του διαγωνισμού ανήκουν στις αρμοδιότητες του ΕΣΡ. Ήταν εμφανές από την πρώτη στιγμή ότι η διαδικασία που ακολούθησε η ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντισυνταγματική και έγινε όχι για να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο – κάτι που είναι το ζητούμενο από όλους μας – αλλά για να ελεγχθεί η ενημέρωση.

Εφόσον λοιπόν, μετά και την απόφαση του ΣτΕ, η κυβέρνηση έχει ανακρούσει πρύμνα και συναινεί, πρέπει επιτέλους να ασχοληθούμε με τα πραγματικά ζητήματα της κοινωνίας, της οικονομίας, της καθημερινότητας των πολιτών. Ο κόσμος υποφέρει. Ύστερα δε κι από τις πιο πρόσφατες μειώσεις των συντάξεων, από τα λουκέτα που βλέπουμε να μπαίνουν στις επιχειρήσεις – σήμερα είχαμε την περίπτωση της PepsiCo και της ΔΕΛΤΑ στα Τρίκαλα – από τους μισθούς των 100 και των 200 ευρώ, με βάση τις έρευνες που είδαν το φως της δημοσιότητας, πρέπει επιτέλους να συναινέσουμε, να συνεννοηθούμε, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας. Αυτό είναι το Α και το Ω. Ο κόσμος που μας παρακολουθεί, γι’ αυτά τα προβλήματα ζητάει απαντήσεις.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s