Στην εκπομπή «Αποκαλυπτικά» στο κανάλι Ε

Αυτό που είδαμε να συμβαίνει μετά την απόφαση του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες είναι ότι δυστυχώς η κυβέρνηση κατασυκοφαντεί τη δικαιοσύνη και το ρόλο της επειδή την δυσαρεστούν οι αποφάσεις της. Οι απαράδεκτες δηλώσεις της κυβερνητικής εκροσώπου και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ συνιστούν θεσμική εκτροπή και φοβούμα πολύ ότι θα αποτελέσουν ένα μελανό σημείο στην ιστορία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας μας.

Ας μην ξεχνάμε ότι η διάλυση του ΕΣΡ έγινε με νομοθετική πράξη και με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λόγω της κόντρας που είχε ξεσπάσει με την κα. Κωνσταντοπούλου, η μητέρα της οποίας ήταν μέλος του ΕΣΡ.

Να μην ξεχνάμε, επίσης, τον βάρβαρο τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπάθησε να επηρεάσει το δικαστικό σώμα. Τις συναντήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής της δικαιοσύνης λίγο πριν τις κρίσιμες συνεδριάσεις, όπου τους μιλούσε για καλύτερα μισθολόγια κλπ. Το απαράδεκτο πρωτοσέλιδο της Αυγής, μία ημέρα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του ΣτΕ, όπου ουσιαστικά, με μεθόδους παρακράτους, δημοσίευσε το όνομα και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα δικαστή του ΣτΕ.

Εμείς ως Δημοκρατική Συμπαράταξη θεωρούμε ότι με την απόφαση του ΣτΕ νίκησε το κράτος δικαίου, και αντί για το «μαύρο» στην ενημέρωση που επιχείρησε να βάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είδαμε να δίνεται ένα «μαύρο» από τη Δικαιοσύνη σε αυτή τη απίστευτη, αδιανόητη προσπάθεια θεσμικής εκτροπής.

Αυτό που θέλουμε, και στο οποίο θα συμβάλλουμε θετικά, είναι να μπορέσει να συγκροτηθεί και να συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με όλες τις αρμοδιότητές του, όπως άλλωστε ορίζει και το σύνταγμα.

Το σύνταγμα προβλέπει πλειοψηφία 4/5 της βουλής, την ευρύτατη δυνατή συναίνεση για την επιλογή των προσώπων που θα αποτελέσουν τη διοίκηση του ΕΣΡ. Αυτό σημαίνει ότι οι προτάσεις για τα πρόσωπα θα πρέπει να είναι και τεχνοκρατικά εγνωσμένου κύρους και να επιτρέπουν τις μεγαλύτερες δυνατές συναινέσεις.

Αντίθετα τί βλέπουμε; Τον πρωθυπουργό να κάνει συνάντηση με τον Βύρωνα Πολύδωρα για να του αναθέσει τη θέση του Προέδρου του ΕΣΡ. Αυτό, δηλαδή, που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια: παροχή πολιτικής ασυλίας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για τις καταστροφικές συνέπειες της διακυβέρνησης ΝΔ 2004-2009 που διέλυσε τη χώρα και μας οδήγησε στα μνημόνια.

Χρειάζεται επιτέλους λίγη σοβαρότητα. Εμείς ασφαλώς δεν συμφωνούμε να έρθει ο «υπουργός της ζαρντινιέρας», όπως έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, που πρότεινε τη συνεργασία της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή. Αυτήν την υποτιθέμενη αριστερά πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s