Στην «Πρωινή Ζώνη» της ΕΡΤ 1

 

Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να παρουσιάσει τη σημερινή κατάσταση ως ευκαιρία, η αλήθεια είναι ότι πλέον μπαίνουμε σε πολύ χειρότερη επιτροπεία, και μάλιστα για 99 ολόκληρα χρόνια, με την σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η νέα μεγάλη αυταπάτη αυτής της κυβέρνησης είναι ότι με το κλείσιμο της αξιολόγησης – η οποία φέρνει πάρα πολύ σκληρά, δυσβάσταχτα μέτρα για τους Έλληνες πολίτες – θα πυροδοτηθεί αυτόματα η ανάπτυξη.

Αυτό είναι το νέο μεγάλο ψέμα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Απορώ πώς μπορούν να μιλούν για ανάπτυξη εν όψει της απίστευτης φοροκαταιγίδας, η οποία φτωχοποιεί τους Έλληνες πολίτες και διαλύει τους μικρομεσαίους, τη μεσαία τάξη, τον βασικό πυλώνα για την ανάπτυξη της οικονομίας μας.

Προφανώς περιμένουν να έρθει η ανάπτυξη από τις offshore εταιρίες των βουλευτών και υπουργών τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην πρώτη φάση της διακυβέρνησής της στοίχισε στη χώρα 86 δις ευρω, συν τα capital controls.

Στη δεύτερη φάση της διακυβέρνησής της έβαλε τη χώρα σε μια ταπεινωτική επιτροπεία για τα επόμενα 99 χρόνια, έφερε φοροκαταιγίδα με έμμεσους και άμεσους φόρους που διαλύουν τους Έλληνες πολίτες, ένα Υπερταμείο που θα ξεπουλήσει όλα τα ασημικά της χώρας, με τον έλεγχο και τη διαχείριση, μάλιστα, από τους ξένους, και τα σπίτια στα «κοράκια» των funds. Και όλα αυτά, από την «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση.

Έτσι ανάπτυξη δεν πρόκειται να έρθει. Έτσι ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει σε μια χώρα όπου έχει διαλυθεί η οικονομία, η οποία επιβαρύνεται με δυσβάσταχτα μέτρα.

 

 

Το θέμα των ημερών, με τη διάταξη για τις offshore εταιρίες να έχει παρεισφρήσει σε ένα νομοσχέδιο 7.500 σελίδων, είναι ενδεικτικό του πώς λειτουργεί και πώς σκέφτεται η κυβέρνηση: προφανώς σκοπός της είναι να βολευτούν κάποιοι «ημέτεροι» ή να μπορέσουν να λύσουν αυτό το ζήτημα αναδρομικά. Είναι προφανές ότι οι βουλευτές και οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να έχουν offhore και με αυτή τη διάταξη ανατρέπουν τους προηγούμενους νόμους των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι απαγόρευαν καθολικά οποιαδήποτε συμμετοχή πολιτικού προσώπου σε offshore εταιρίες. Υπενθυμίζω βέβαια ότι αυτό το ψήφισαν και οι 152, μετά την αποχώρηση της κας Κατριβάνου, βουλευτές της κυβέρνησης – ΝΑΙ σε όλα, ΝΑΙ και σε αυτό.

Άρα λοιπόν τέρμα στα παραμύθια ότι δήθεν υπερασπίζονται τους φτωχούς, τους αδύναμους, ή, όπως ακούσαμε πρόσφατα από τον κ. Κυρίτση, αυτούς που ψήφισαν «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα. Υπερασπίζονται απλά τα συμφέροντα κάποιων που θέλουν οι ίδιοι να καλύψουν. Αυτό είναι το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς;

Και επιτρέψτε μου σε αυτό το σημείο, γιατί είναι κάτι που πρέπει να έχει θέση στο δημόσιο λόγο: δυστυχώς από το 2010 βλέπουμε έναν διχαστικό λόγο να επικρατεί στην  πολιτική ζωή της χώρας. Είναι κάτι που ξεκίνησε η Νέα Δημοκρατία και συνέχισε ο ΣΥΡΙΖΑ, με το περιβόητο αντιμνημονιακό γαϊτανάκι, πάνω στο οποίο έχτισαν καριέρες και αναδείχθηκαν στην εξουσία. Δυστυχώς, όπως είδαμε πρόσφατα με τις ανατριχιαστικές δηλώσεις του κ. Κυρίτση, βλέπουμε εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζουν αυτήν την εμφυλιοπολεμική ρητορική, να διχάζουν την ελληνική κοινωνία.

Όμως έτσι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Όλες οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετώπισαν κρίση και μνημόνιο, βγήκαν από αυτό γιατί κατόρθωσαν ένα μίνιμουμ πολιτικής συναίνεσης. Η μόνη λύση είναι να μπορέσει να υπάρξει συναίνεση, συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι κόμματα, φορείς, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών προκειμένου να δούμε ποιό είναι το σχέδιο που θα μας βγάλει από την κρίση.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s