Νεοκομμουνιστικό και νεοφιλελεύθερο μόρφωμα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ – από την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» στο ΣΚΑΪ

 

Για το «υπερμνημόνιο για πάντα»:

Αυτοί που έλεγαν ότι θα καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ, αυτή τη στιγμή τον πολλαπλασιάζουν και τον επιβάλουν ακόμη και σε αγροτεμάχια. Αυτό είναι το αφήγημα βάσει του οποίου υφάρπαξαν την ψήφο του ελληνικού λαού;

Αυτοί που έλεγαν ότι οι προηγούμενοι ξεπουλούσαν την πατρίδα, αυτή τη στιγμή εκποιούν τα «ασημικά» της χώρας για 99 χρόνια. Αυτό ούτε η κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1990 δεν είχε κάνει, ούτε η Θάτσερ στα καλύτερά της όνειρα!

Είναι αριστερή πολιτική να έχουμε 24% ΦΠΑ και ο ΕΝΦΙΑ να πολλαπλασιάζεται; Δεν θίγει τα κατώτερα στρώματα και τη μεσαία τάξη; Θα το λέω συνεχώς και σε λίγο δυστυχώς οι Έλληνες πολίτες θα το δουν και στην τσέπη τους.

Αυτά δεν τα έκανε καμία προηγούμενη κυβέρνηση…

Αυτή η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα έκτρωμα: από τη μία πλευρά είναι ένα νεοκομμουνιστικό μόρφωμα το οποίο φορολογεί τα πάντα, φτωχοποιεί τελείως τη μεσαία τάξη και διαλύει τους ασθενέστερους, και από την άλλη είναι και νεοφιλελεύθεροι, γιατί ξεπουλούν όλα τα ασημικά της πατρίδας μας έναντι πινακίου φακής.

Και όλα αυτά γιατί η μοναδική κόκκινη γραμμή της αριστεροδεξιάς κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η με κάθε τρόπο παραμονή τους στην εξουσία.

Φτωχοποιείται η πατρίδα μας, διαλύεται ο κοινωνικός ιστός με την ανικανότητα και την ιδεοληψία τους. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Χρειάζεται συναίνεση και συνεννόηση σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, γιατί είναι προφανές ότι όσο περισσότερο κυβερνούν, τόσο περισσότερο διαλύουν τη χώρα.

Δίχασαν τη χώρα και έχουν το θράσος να βγαίνουν και στην επίθεση. Η αλαζονεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Να μην χρησιμοποιούν ως δικαιολογία και ως «πλυντήριο» για τα ψέματά τους, τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Δεν μπορούν να λένε στους Έλληνες πολίτες «ήθελες τα και παθές τα». Δεν είχαν πει τίποτα  πριν τις εκλογές για τον «κόφτη» σε μισθούς και συντάξεις, για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, για την κατάργηση του ΕΚΑΣ!

Προφανώς μετά το «ΝΑΙ σε όλα» έχουν πάρει πολύ μεγάλη φόρα οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ. Ας πουν μια συγγνώμη για την κοροϊδία προς τους Έλληνες πολίτες! Αιδώς, αιδώς, αιδώς…

 

Για το χρέος:

Εμείς σαφώς επιμένουμε ότι είναι αναγκαία μια νέα αναδιάρθρωση και μια νέα απομείωση του χρέους, όμως και η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει τί ακριβώς θέλει. Δεν γίνεται Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή να βρίζουν το ΔΝΤ και Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο να λένε «το ΔΝΤ είναι σύμμαχός μας»!

Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει το πολύ μεγάλο κεκτημένο του 2012 – και μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει να γίνεται λόγος για κάτι περισσότερο από αυτό…

Σε κάθε περίπτωση, κόκκινη γραμμή για την πατρίδα μας είναι να μην διεκδικήσουμε τίποτα λιγότερο απ’ ό,τι όριζε η συμφωνία του 2012.

 

Για την μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών από την Ειδομένη:

Το ερώτημα παραμένει: γιατί έπρεπε να περιμένουμε δύο ολόκληρους μήνες, που κόστισαν 5 εκατομμύρια ευρώ στο εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο λόγω της κλειστής σιδηροδρομικής γραμμής; Γιατί έπρεπε να δημιουργηθεί και να παραμείνει εκεί αυτή η φαβέλα, με απίστευτες συνθήκες δυστυχίας για τους πρόσφυγες και με τεράστια προβλήματα για την περιοχή και τους κατοίκους της;

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s