Μήνυμα ενότητας και δημιουργίας στέλνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αποτελεί ένα κάλεσμα σε όλους όσους, από την μεταπολίτευση έως σήμερα, συμπορεύτηκαν με το ΠΑΣΟΚ, συμμερίστηκαν τις αρχές και τις αξίες του Κινήματος και αποτέλεσαν διαχρονικά τη ραχοκοκαλιά της προοδευτικής, δημοκρατικής παράταξης. Για να μπορέσουμε να ξαναχτίσουμε το σπίτι μας, να είμαστε η κινητήριος δύναμη στην Ελλάδα του 21ου αιώνα που δεν λυγίζει κάτω από τις προκλήσεις και δεν υποκύπτει στη διχόνοια και το ταξικό μίσος.

Στα έξι χρόνια της κρίσης η παράταξή μας κατηγορήθηκε για πολλά και πλήρωσε με δυσανάλογα βαρύ πολιτικό κόστος. Φυσικά έγιναν και λάθη, και είμαστε οι πρώτοι που το παραδεχόμαστε.

Όμως το εύπεπτο παραμύθι της δαιμονοποίησης του ΠΑΣΟΚ για όλα τα δεινά που ταλανίζουν τη χώρα έφτασε στο τέλος του. Εμείς κάναμε την αυτοκριτική μας και απελευθερωθήκαμε από την ενοχοποίηση και τα βαρίδια του παρελθόντος. Είπαμε την αλήθεια με το όνομά της και ποτέ δεν εμπορευτήκαμε ελπίδα χωρίς αντίκρισμα.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία η παράταξή μας αναδεικνύεται ξανά πιο δυνατή, ενωμένη, έτοιμη για τις μεγάλες μάχες.

Αυτό το σαββατοκύριακο η Δημοκρατική Συμπαράταξη στέλνει ομόφωνα ένα μήνυμα ομοψυχίας, ενότητας και δημιουργίας. Μια ηχηρή απάντηση στα αδιέξοδα που δημιούργησε ο διχασμός και η πόλωση ανάμεσα στον λαϊκισμό της ριζοσπαστικής αριστεράς και τον νεοφιλελευθερισμό της δεξιάς.

Εμείς δεν πάσχουμε από αυταπάτες. Ο δρόμος μπροστά μας είναι δύσκολος, όχι όμως απροσπέλαστος. Επίγνωση της πραγματικότητας δεν σημαίνει αδράνεια και φόβο, δεν σημαίνει δειλία και «πιλάτειο» αντιμετώπιση. Μια υπεύθυνη παράταξη δεν μπορεί να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, παρακολουθώντας τις εξελίξεις να την προσπερνούν, ούτε να αναλαμβάνει το ρόλο των «χρήσιμων ηλίθιων» για συμφέροντα τρίτων. Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα.

Η δημοκρατική παράταξη υπήρξε πάντα ο μοναδικός πόλος προοδευτικής διακυβέρνησης που κατάφερε να κινεί τη χώρα μπροστά, η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να ενώσει, να συνθέσει, να ανοίξει νέους δρόμους για τους πολίτες. Αυτό καλείται να κάνει και σήμερα. Με συμπόρευση και έκφραση της κοινωνίας των πολιτών, με δημιουργικότητα, κοινωνική δικαιοσύνη και εξωστρέφεια.

Μπορούμε να αναδείξουμε ξανά τη Δημοκρατική Συμπαράταξη στον ισχυρό πόλο, απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ και τον αριστερό λαϊκισμό και τον κρατισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Η αρχή έχει ήδη γίνει.

Μπορούμε και πάλι, μαζί. Δεν είναι απλά ένα σύνθημα, είναι η αλήθεια. Μπορούμε, με αφετηρία τις αξίες και τις ιδέες μας, να κοιτάξουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Για να δημιουργήσουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, που θα διασφαλίζει κοινωνική πρόοδο και ευημερία, βιώσιμη ανάπτυξη και αξιοπρέπεια. Που θα εγγυηθεί ότι οι δημιουργικές δυνάμεις της χώρας μπορούν ξανά να ονειρευτούν.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s