Στην Πρωινή Ζώνη της ΕΡΤ 1

Δεν είναι λύση για τη χώρα οι εκλογές. Με τόσα ανοιχτά ζητήματα, με την οικονομία να καταρρέει, με 53.000 πρόσφυγες στη χώρα μας και χωρίς να έχει κλείσει η αξιολόγηση, μπορούμε να πάμε σε εκλογές για τρίτη φορά μέσα σε ενάμιση χρόνο; Προκειμένου να γίνει το γνωστό «φύγε εσύ – έλα εσυ»; Το ίδιο έργο το είχαμε ξαναδεί το 2012, με τη ΝΔ να παίζει τον ρόλο που έχει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δική μας πάγια πρόταση είναι να αναδείξει η παρούσα βουλή  μία άλλη κυβερνητική σύνθεση, με τη συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, και οπωσδήποτε των δύο μεγάλων κομμάτων.

Εμείς μιλάμε για μια κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο, που θα προχωρήσει σε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις. Ούτε οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας μπορούν να χαρακτηριστούν ως προοδευτικές, αλλά ούτε και η διακυβέρνηση της χώρας από την «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς έχει «κάψει» την έννοια του αριστερού προσήμου, με όλα αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες.

Προοδευτικό πρόσημο σημαίνει να μιλήσουμε για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, το οποίο δεν θα βασίζεται στα δανεικά. Να μιλήσουμε για ένα νέο κοινωνικό κράτος, κι όχι για τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, της δημόσιας υγείας, της δημόσιας παιδείας, που βιώνουμε αυτή τη στιγμή. Η κυβέρνηση έχει διαλύσει τα Πειραματικά σχολεία, το Ψηφιακό σχολείο, το ολοήμερο σχολείο. Λίγες μέρες πριν από τις εξετάσεις, αλλάζουν την Κεντρική Επιτροπή επιλογής θεμάτων των εξετάσεων. Αυτά μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες γίνονται και όχι σε χώρες της Ευρώπης.

Χωρίς συνεννόηση, συναίνεση, χωρίς μια συμφωνία για ένα σχέδιο για τη χώρα – πέρα από το μνημόνιο, ή τα νέα μνημόνια που έχει φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – στο οποίο θα συμφωνήσουν όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, δεν υπάρχει ελπίδα να μπορέσουμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, να μπορέσουμε να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Είδαμε ότι όλες οι χώρες που αντιμετώπισαν την κρίση και μπήκαν σε μνημόνιο, έχουν ήδη βγει από αυτό. Τα κατάφεραν γιατί συνεννοήθηκαν και συμφώνησαν οι βασικές πολιτικές δυνάμεις των χωρών αυτών. Είμαστε η μόνη χώρα στην Ε.Ε. η οποία έχει μπει σε νέο μνημόνιο, που φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Μνημόνια υπήρχαν και πριν την παρούσα κυβέρνηση. Όμως αυτό το μείγμα πολιτικής, αυτή τη φοροεπιδρομή, αυτή την αδιανόητη αύξηση των εισφορών – των αγροτών, των ελεύθερων επαγγελματιών, των επιστημόνων – που οδηγεί στη δήμευση του εισοδήματος του Έλληνα πολίτη, στην απόλυτη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, δεν την είδαμε ποτέ πριν. Γιατί με τα προηγούμενα μνημόνια έγιναν και μεταρρυθμίσεις, έγινε και μείωση δημοσίων δαπανών. Εδώ βλέπουμε μόνο φοροκαταιγίδα. Αυτό είναι η πρώτη φορά (υποτιθέμενη) αριστερά ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Δεν είναι εξορθολογισμός του κράτους το να δημιουργούνται – και να επιδοτούνται –  μέσα στην κρίση νέοι οργανισμοί ώστε να βολευτούν οι σύζυγοι βουλευτών.

Σίγουρα δεν αποτελούν εξορθολογισμό του κράτους οι ετσιθελικές παρεμβάσεις του Αναπλ. Υπουργού Υγείας, κόντρα σε ό,τι ισχύει στο κράτος δικαίου, για τους διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σίγουρα δεν είναι εξορθολογισμός του δημοσίου οι στρατιές μετακλητών υπαλλήλων, ειδικά τη στιγμή που, πριν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία, ο κ. Τσίπρας δήλωνε μεγαλόστομα ότι δεν έχει «ούτε έναν μετακλητό» – υπενθυμίζω ότι η κυβέρνηση ψήφισε και την αύξηση των μισθών των μετακλητών υπαλλήλων!

Αυτά είναι λίγα μόνο από τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που καταδεικνύουν το δήθεν «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς, το οποίο, μέσα σε δεκαπέντε μόλις μήνες, έχει καταρρεύσει απολύτως.

Ας μιλήσει η κυβέρνηση για τα 12,5 δις μέτρα που φέρνει και ας σταματήσει να πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα.

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s