Στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» στο ΣΚΑΪ

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να κάνει το μόνο που ξέρει πολύ καλά, δηλαδή το μαύρο να το ονομάζει άσπρο και να επαίρεται για τα δήθεν «κατορθώματά» του.

Το να λένε οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ ότι αξίζουν συγχαρητήρια στην κυβέρνηση, αποτελεί – το λιγότερο – θράσος, όταν βλέπουμε την απόλυτη αποτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε όλους τους τομείς. Αντί για τα 10 δις παροχές που είχε τάξει στους Έλληνες πολίτες με το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και με το παράλληλο πρόγραμμα, φέρνει σχεδόν 10 δις μέτρα.

Η κυβέρνηση μιλάει για χαμηλότερους στόχους… ποιοί είναι οι χαμηλότεροι στόχοι; Τα 12μισι δις μέτρα; Τα 3,6 που ψηφίστηκαν πέρυσι το καλοκαίρι, συν τα 5,6 δις με το τρίτο μνημόνιο που φέρνει, συν το 4ο Μνημόνιο των προληπτικών μέτρων ύψους 3,6 δις που έρχεται από το 2018 και μετά – γιατί βέβαια, εφόσον συμφωνηθούν τα 3,6 δις μέτρα, θα μπούμε σε συνεχή εποπτεία. Πρέπει επιτέλους να λέμε τα πράγματα έτσι ακριβώς όπως είναι.

Η κυβέρνηση επαίρεται για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ και λέει ανερυθρίαστα ψέμματα για άλλη μια φορά, ακόμη και για τον τομέα της δημόσιας υγείας που έχει πλέον καταρρεύσει εντελώς. Οι εικόνες στο νοσοκομείο Μεταξά που είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα, με τους καρκινοπαθείς και τους γιατρούς να διαδηλώνουν γιατί δεν έχουν καν αναλώσιμα, είναι εικόνα για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπερήφανος; Την ίδια στιγμή, βέβαια, το κύριο μέλημά της κυβέρνησης είναι πώς θα διορίσουν τους «ημετέρους» στο ΚΕΕΛΠΝΟ κόντρα στις διαδικασίες οι οποίες ισχύουν σε ένα κράτος δικαίου!

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετράει ήδη 15 μήνες διακυβέρνησης, έχει πεπραγμένα και οφείλει να απολογηθεί στον ελληνικό λαό για τα μεγαλύτερα ψέματα που έχουν ποτέ ειπωθεί από κυβέρνηση τις τελευταίες δεκαετίες. Μας οδήγησε σε τρίτο μνημόνιο, τη στιγμή που τον Δεκέμβριο του 2014 ήμασταν έτοιμοι να βγούμε από τα μνημόνια, και οσονούπω μας οδηγεί και σε τέταρτο.

Ας σταματήσει λοιπόν να κάνει την «ηρωική» διαπραγμάτευση, γιατί όσο περισσότερο διαπραγματεύεται, τόσο περισσότερα μέτρα φορτώνει στην πλάτη του ελληνικού λαού και αυξάνει τον λογαριασμό.

Το καλύτερο που μπορεί να κάνει αυτή η κυβέρνηση είναι να παραιτηθεί, ώστε να σχηματιστεί μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης με τη συμμετοχή όλων των δημοκρατικών, φιλοευρωπαϊκών κομμάτων. Το «φύγε εσύ – έλα εσύ» το έχουμε δει, τόσο το 2015 όσο και το 2012, με πρωταγωνίστρια τότε τη Νέα Δημοκρατία, όταν η χώρα οδηγήθηκε σε διπλές εκλογές προκειμένου να φύγει η τότε κυβέρνηση για να αναλάβει η ΝΔ. Μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης και συνεργασίας μπορεί να διαπραγματευτεί πολύ καλύτερα, για την αξιολόγηση, για την ρύθμιση του χρέους, για το νέο παραγωγικό μοντέλο που έχει ανάγκη η χώρα μας για την δημιουργία πλούτου, για το κοινωνικό κράτος και το πολιτικό σύστημα.

Οι αυξήσεις φόρων είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που αποφάσισε αντί να κάνει μεταρρυθμίσεις, να αυξήσει φόρους και εισφορές και να μειώσει συντάξεις. Καμμία μεταρρύθμιση, απλά και μόνο φοροκαταιγίδα.

Η πιο συμπαγής, μέχρι στιγμής, κυβέρνηση και κοινοβουλευτική ομάδα, που έχει παραδοθεί αμαχητί και είναι πρόθυμη να πει «ναι σε όλα», είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις υπήρξαν βουλευτές που διαφωνούσαν. Αυτή η προσκόλληση στην εξουσία για την εξουσία είναι πραγματικά πρωτοφανής. Είναι φαίνεται πρώτη φορά αριστερά συγκόλληση στην εξουσία, που δεν ξεκολλάει με τίποτα…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s