Στην Πρωινή Ζώνη της ΕΡΤ 1

Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές για δεύτερη φορά. Για δεύτερη φορά αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει κανένα απολύτως σχέδιο στη διαπραγμάτευση και το περσινό πάθημα, που βρεθήκαμε με το ένα πόδι εκτός Ευρωζώνης, δυστυχώς δεν της έχει γίνει μάθημα.

Υποτίθεται ότι διαπραγματεύεται ηρωικά και σκληρά, χάνει χρόνο, αυξάνεται ο λογαριασμός για τους Έλληνες πολίτες και στο τέλος παραδίδεται σε ό,τι ακριβώς ζητούν οι δανειστές. Προσωπικά αυτό δεν το θεωρώ διαπραγμάτεση.

Ο κ. Τσίπρας παρέδωσε τα πάντα.

Από σκληρά διακείμενος απέναντι στον κ. «Ολλαντρέου» όπως τον αποκαλούσε τότε, και από το «Go back madam Merkel» αυτή τη στιγμή ουσιαστικά έχει γίνει ικέτης.

Όμως ας μην ξεχνάμε ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την εξουσία με το περίφημο Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το οποίο περιλάμβανε παροχές 10 δις ευρώ, και ο λογαριασμός που φέρνει λίγους μήνες μετά είναι πεντέμισι δις ευρώ μέτρα συν τριάμισι.

Αντί για παροχές 10 δις, μέτρα 9 δις. Μακάρι να μην φτάσει να είναι τόσο, αλλά το θέμα είναι ότι το μάρμαρο φτάνουν να το πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

Και αυτά τα μέτρα έχουν από κάτω την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Εκτός όμως από την απόλυτη αποτυχία σε όλους τους τομείς, τί κάνει αυτή η κυβέρνηση; Ας  μη μιλάμε μόνο για την εφαρμογή του μνημονίου. Σε επίπεδο εθνικής πολιτικής, τί έργο έχει να παρουσιάσει; Ποιές είναι οι δικές της πολιτικές για την Ελλάδα; Πού είναι ο αναπτυξιακός νόμος, που θα είχε κατατεθεί υποτίθεται έως 31 Μαρτίου; Πότε επιτέλους θα εκκενωθεί η Ειδομένη, όπου η κατάσταση είναι εκρηκτική; Τί θα γίνει με την Παιδεία, με το εκτρωματικό νομοσχέδιο που κατέθεσε χωρίς ουσιαστικό διάλογο; Βλέπουμε τί συμβαίνει αυτές τις μέρες στην υγεία, που βρίσκεται σε πλήρη διάλυση, κι αντί να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι οι προσλήψεις «ημετέρων».

Αυτή η κυβέρνηση είναι η πιο ανίκανη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών και το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να παραιτηθεί, ώστε να δημιουργηθεί από την παρούσα βουλή μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, για μια καλύτερη διαπραγμάτευση, για να μιλήσουμε για το δικό μας σχέδιο, το σχέδιο των Ελλήνων για την Ελλάδα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s