Στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» στο Blue Sky

Το συμπέρασμα από όλα αυτά που βλέπουμε τους τελευταίους 15 μήνες είναι ότι, όσο περισσότερο «διαπραγματεύεται» η αριστερο-δεξιά κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τόσο μεγαλύτερος είναι ο λογαριασμός για τους Έλληνες πολίτες.
Ήμασταν στο ίδιο έργο θεατές πέρυσι το καλοκαίρι, όταν οδηγηθήκαμε στο Grexit και στα capital controls με τους αλλοπρόσαλλοους «βαρουφάκειους» χειρισμούς – να υπενθυμίζω ότι τότε ο κ. Βαρουφάκης ήταν «εθνικό κεφάλαιο», κατά τον κ. Τσίπρα.
Τί μας έφερε όλη αυτή η διαπραγμάτευση; Αντί για το 1,2 δις μέτρα για να βγούμε από τα μνημόνια (το περίφημο email Χαρδούβελη), μας έφερε τρίτο μνημόνιο, ως μη όφειλε, με μέτρα 3 δις, που τώρα έχουν γίνει 5,5 δις, και ακούμε και για πρόσθετα μέτρα 3,5 δις.
Κι όλα αυτά γιατί αυτή η κυβέρνηση – λυπάμαι που το λέω – είναι παντελώς ανίκανη.

Κατακοροϊδέψατε τους Έλληνες πολίτες, υφαρπάξατε την ψήφο τους τάζοντας λαγούς με πετραχήλια, υποσχόμενοι υποτίθεται 10 δις παροχές, και αυτή τη στιγμή έχετε φέρει την Ελλάδα στον γκρεμό, έχετε διαλύσει την ελληνική οικονομία, φέρνετε μέτρα σχεδόν 10 δις και φοροκαταιγίδες παντού και έχετε το θράσος να λέτε ότι οι δείκτες είναι θετικοί, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό είναι η απόλυτη «μαϊμουδιά» γιατί αυτή τη στιγμή το ελληνικό Δημόσιο έχει κηρύξει στάση πληρωμών. Αυτός είναι ο μοναδικός λόγος για τους θετικότερους δείκτες, για τους οποίους επαίρεται ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ελληνικός λαός οφείλει να ξέρει την αλήθεια. Αυτή η ιστορία με τις δραματοποιήσεις και την παραποίηση της αλήθειας που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό δεν οδηγεί πουθενά.

Μπορεί να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή; Είναι η πιο ανίκανη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών! Έχει οδηγήσει τη χώρα στο χείλος της καταστροφής, μας έχει οδηγήσει στο Grexit. Το καλύτερο που μπορεί να προσφέρει αυτή η κυβέρνηση είναι να παραιτηθεί και η παρούσα βουλή – όχι νέα βουλή από νέες εκλογές, όπως θέλει η Νέα Δημοκρατία, με τόσα ανοιχτά θέματα – να σχηματίσει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητος με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων, με ένα προοδευτικό προγραμματικό πλαίσιο, με το οποίο θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά.

Ολες οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν βγει εκτός μνημονίων γιατί υπήρξε πολιτική εθνική συνεννόηση όλων των κομμάτων, κάτι το οποίο δυστυχώς δεν συνέβη ποτέ στην Ελλάδα. Εάν από την πρώτη στιγμή, αντί να είμαστε ολομόναχοι απέναντι στις τότε αντιμνημονιακές δυνάμεις – προεξάρχουσα βέβαια η Νέα Δημοκρατία, αυτή ξεκίνησε το αντιμνημονιακό γαϊτανάκι, και συνέχισε με πολλή μεγαλύτερη «επιτυχία» ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλητηριάζοντας τον ελληνικό λαό με τις ψευδαισθήσεις και το κοινωνικό μίσος – είχαμε συναίνεση, θα ήμασταν κι εμείς εκτός μνημονίου. Μόνο με συνεννόηση θα μπορέσουμε, όλοι μαζί, να περάσουμε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Ακούγοντας τους πολίτες, αυτό που προκύπτει είναι η απόλυτη απογοήτευση από το πολιτικό σύστημα, από την πολιτική, από τα κόμματα. Η ελπίδα δεν ήρθε, όπως έταξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι αποκλειστική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των «αντιμνημονιακών» δυνάμεων που δίχασαν τους Έλληνες, και δυστυχώς αυτό το δηλητήριο θα πάρει πολλά χρόνια για να το αποβάλλουμε. Ας σταματήσει επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ να λασπολογεί και να κατασκευάζει εχθρούς, και ας μιλήσει για το πραγματικό διακύβευμα, που είναι η διάλυση της οικονομίας και της ζωής των Ελλήνων πολιτών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s