Στην Πρωινή Ζώνη της ΕΡΤ1

Για την αποκάλυψη των διαρροών στο Wikileaks

Εμείς ως ΠΑΣΟΚ γνωρίζαμε ήδη από το 2010, όταν είχαμε εδώ ως διαπραγματευτή τον κ. Τόμσεν, προτού ο ίδιος ανέβει ιεραρχικά την κλίμακα του ΔΝΤ, το πόσο σκληρή και άτεγκτη στάση είναι η στάση του Ταμείου. Όμως εμείς δεν κατασκευάζουμε «μπαμπούλες» ούτε παίζουμε αυτό το παιχνίδι της προπαγάνδας – αυτά είναι πολύ μακριά από τη δική μας λογική και από τον τρόπο που ασκούμε πολιτική.

Το ΔΝΤ έχει μια συγκεκριμένη τακτική. Είμαστε οι πρώτοι που το είπαμε, από το 2010, ολομόναχοι με όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις απέναντι.

Ανέφερε πριν ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ότι όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ποιά είναι η στάση του ΔΝΤ. Όλοι το γνωρίζαμε, εκτός από την κυβέρνηση!

Είναι τρομερό η ελληνική κυβέρνηση, μετά από τις αποκαλύψεις του wikileaks, να ξαφνιάζεται, να πιάνεται στον ύπνο…

Μα πραγματικά, δεν έμαθαν τίποτα όλα αυτά τα χρόνια; Δεν έμαθε τίποτα ο ΣΥΡΙΖΑ από το στραπάτσο του προηγούμενου καλοκαιριού; Από όλη αυτήν τη δήθεν διαπραγμάτευση, που φόρτωσε μέτρα ύψους 6 δις στους Έλληνες πολίτες, χωρίς να χρειάζεται;

Για την αποκάλυψη αυτής της συνομιλίας εμείς πήραμε θέση από την πρώτη στιγμή και ζητήσαμε εξηγήσεις από το ΔΝΤ. Το ερώτημα είναι, τί κάνουμε εμείς ως χώρα; Τί κάνει αυτή η κυβέρνηση τόσον καιρό; Χάνουμε χρόνο στο όνομα μίας δήθεν διαπραγμάτευσης. Ο λογαριασμός έχει πάει στην πλάτη των Ελλήνων με αποκλειστική ευθύνη αυτής της κυβέρνησης.

Εμείς ακολουθήσαμε στάση ευθύνης για την πατρίδα χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος. Με τη διαφορά ότι όταν εμείς συνήψαμε το πρώτο Μνημόνιο το 2010 είχαμε παραλάβει ένα τεράστιο έλλειμμα από την προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε το τρίτο Μνημόνιο έχοντας παραλάβει πρωτογενές πλεόνασμα και ρυθμούς ανάπτυξης.

Και τέλος, λέει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρέπει ο ελληνικός λαός να ξέρει τί γίνεται. Μακάρι όμως να είχε δείξει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτήν την ευθιξία και μετά τις αποκαλύψεις του κ. Προβόπουλου για τα 800 δις που θα έφτανε το χρέος, και τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ τηρεί, περιέργως σιγή ιχθύος.

 

Για τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Ποιός διέλυσε την οικονομία τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες; Ποιός έχει φέρει σήμερα μέτρα σχεδόν 6 δις ευρώ αντί για το 1 δις που προέβλεπε το email Χαρδούβελη;

Το ΔΝΤ είναι ένας οργανισμός που λειτουργεί με μια συγκεκριμένη, άτεγκτη λογική, την οποία γνωρίζουμε τα τελευταία 6 χρόνια. Όχι μόνο απέναντί μας, αλλά απέναντι σε όλες τις χώρες που μπήκαν στο πρόγραμμα – οι οποίες, βεβαίως, κατάφεραν και βγήκαν. Είμαστε η μόνη χώρα που όχι απλά δεν έχει βγει από το μνημόνιο, αλλά θα είναι σε μνημόνιο για άλλα τρία έτη, με ευθύνη αυτής της κυβέρνησης.

Ποιά είναι λοιπόν η λύση την οποία προτείνει η κυβέρνηση; Η αύξηση των μέτρων, το «φόροι παντού», η διάλυση της οικονομίας; Τί έχει να πει η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό;

Την αύξηση των φόρων δεν την φέρνει το ΔΝΤ, την φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αντί για τη μείωση δαπανών και τον εξορθολογισμό του κράτους, προσέλαβε ολόκληρες στρατιές «ημετέρων» και δημιούργησε νέους οργανισμούς που προικοδότησε με εκατομμύρια, για να βολέψει τα δικά του παιδιά.

 

http://webtv.ert.gr/katigories/enimerosi/04apr2016-proini-zoni/

(μετά το 1:41:00)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s