Στην «Κοινωνία Ώρα Mega»

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega συζητήσαμε για τα θέματα της επικαιρότητας: προσφυγικό, αξιολόγηση, την σημαντική εξέλιξη στο διάλογο μεταξύ Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού, αλλά και τις ανακοινώσεις του κ. Φαμπρ για το Φεστιβάλ Αθηνών.

Έγινε ένα πολύ σημαντικό και αισιόδοξο πρώτο βήμα. Πολλά ακόμα πρέπει να γίνουν, όμως είναι πολύ θετικό το ότι καθήσαμε στο ίδιο τραπέζι και θέσαμε τις βάσεις για τη δημιουργία ενός κοινού πολιτικού πλαισίου. Το ζητούμενο είναι να δημιουργήσουμε ένα δυναμικό μεταρρυθμιστικό ρεύμα που θα εκφράσει τους προοδευτικούς πολίτες, θα απαντήσει στα προβλήματα της κοινωνίας και θα σταθεί απέναντι στο διχαστικό δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

Φοβούμαι ότι δεν ζούμε στην ίδια χώρα με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εικόνες στην Ειδομένη και τον Πειραιά, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, είναι εικόνες ντροπής. Αυτό που είδαμε χθες, 500 πρόσφυγες και μετανάστες να βιαιοπραγούν μεταξύ τους, και το επίσημο κράτος – Ελληνική Αστυνομία και Λιμενικό Σώμα – απλά να παρακολουθεί, είναι κάτι που δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια. Ειλικρινά φοβούμαι για το πού θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση.

Πού είναι το κράτος, η πολιτεία, η κυβερνητική πολιτική, το εθνικό μας σχέδιο όσον αφορά στο προσφυγικό; Το κράτος είναι απόν, οδηγηθήκαμε σε de facto κλείσιμο των βορείων συνόρων μας, είμαστε πιο απομονωμένοι από ποτέ, μόνοι μαζί με την Τουρκία να ρυθμίζουμε το προσφυγικο, με Τούρκους αξιωματούχους στα νησιά μας να αποφασίζουν ποιός μένει και ποιός φεύγει. Αυτό δεν είναι απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας;

Φαντάζεστε τί θα γινόταν αν αυτό το έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση;

Τί σχέση έχει ο – κατά τ’ άλλα καταξιωμένος – κ. Φαμπρ με την ελληνική πραγματικότητα; Θέλουμε ένα Φεστιβάλ το οποίο θα κάνει εισαγωγές από το εξωτερικό ή θέλουμε να εξάγουμε τη σύγχρονη καλλιτεχνική και πολιτιστική δημιουργία; Δυστυχώς τα πρώτα δείγματα γραφής είναι ότι θα εισάγουμε τις παραγωγές του κ. Φαμπρ και η ελληνική καλλιτεχνική δημιουργία θα πάει στις καλένδες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πήρε την εξουσία με τα ψέματα – τα μεγαλύτερα ψέματα που έχουν ειπωθεί ποτέ. Ο ΣΥΡΙΖΑ αρέσκεται να καταδικάζει συλλήβδην το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης. Όμως είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι τα τελευταία 40 χρόνια ήταν τα καλύτερα στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Είχαμε δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις. Αν ψέγετε το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης, ψέγετε και το γεγονός ότι οι Έλληνες πολίτες ψήφιζαν τα συγκεκριμένα πολιτικά κόμματα και μάλλον ήξεραν πολύ καλά τί έκαναν.

Δεν τάξαμε εμείς τα πάντα στους πάντες. Δεν είπαμε εμείς για πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Δεν είπαμε εμείς ότι θα σκίσουμε το μνημόνιο και φέραμε χειρότερο. Δεν έφτανε το 1 δις μέτρα, ήθελαν πεντέμισι δις μέτρα. Επιτέλους λίγη αλήθεια, ειλικρίνεια, συνεννόηση και συναίνεση. Αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s