Στην εκπομπή Πρωινή Ζώνη της ΕΡΤ 1

Η απόλυτη στοχοποίηση και κατασυκοφάντηση όλων των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να τελειώσει. Δεν είναι ούτε οι αγρότες χρυσαυγίτες και εγωιστές,  όπως τους αποκάλεσε ο Πρωθυπουργός, ούτε οι ελεύθεροι επαγγελματίες και ειδικά οι νέοι επιστήμονες φοροφυγάδες, όπως είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

Αυτό το ασφαλιστικό είναι ένας ολετήρας, είναι απολύτως άδικο διαγενεακά και αυτό από μόνο του το καθιστά μη εφαρμόσιμο. Ο κ. Κατρούγκαλος έχει μπερδέψει την έννοια της κοινωνικής ασφάλισης με την κοινωνική πρόνοια και με το νομοσχέδιο-έκτρωμα που προωθεί θέλει να κάνει τις συντάξεις επιδόματα πρόνοιας, σε βάρος, κατά κύριο λόγο, των νέων ανθρώπων, των νέων επιστημόνων, των νέων αγροτών.

Πέρυσι τέτοιον καιρό δεν υπήρχε ζήτημα μείωσης των συντάξεων, ούτε αύξησης των εισφορών, ούτε όλων αυτών των πολύ σκληρών μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση. Το συγκεκριμένο ασφαλιστικό και τα μέτρα 1,8 δις είναι αποκλειστικό αποτέλεσμα της υποτιθέμενης διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τους τελευταίους 15 μήνες.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν ψήφισαν τα συγκεκριμένα μέτρα το καλοκαίρι του 2015. Ψήφισε την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ. Ψηφίσαμε ένα πολύ ευρύ πλαίσιο, κάνοντας όμως σαφές ότι χρειαζόταν άμεσα να συσταθεί μία διαπραγματευτική ομάδα, προκειμένου να βελτιωθούν τα κακώς κείμενα, με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων.
Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Αντ’ αυτού, λίγο καιρό μετά ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε σε εκλογές, φτύνοντας αυτούς που έβαλαν πλάτη για την πατρίδα, λέγοντας «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s