“Το ΠΑΣΟΚ ως Αξιωματική Αντιπολίτευση ακολουθεί ουσιαστική και σοβαρή αντιπολιτευτική τακτική προβάλλοντας την εναλλακτική λύση που προτείνει στην κοινωνία”

8 Ιανουαρίου, 20250

Εμφάνιση στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” – 07.01.2025

Χθες το πρωί η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας, Νάντια Γιαννακοπούλου, ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1. Κατά τη συζήτηση τους ανέλυσαν τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, όπως είναι εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και η πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη των προβλημάτων της αγροτικής παραγωγής.

Στην τοποθέτηση της η κα. Γιαννακοπούλου επισήμανε ότι:

«Δεν μπορεί να φιλοτεχνείται από την Κυβέρνηση το ηγετικό προφίλ του κ. Μητσοτάκη και να μας δηλώνουν ότι τα πράγματα πάνε καλά, όταν οι πολίτες διέρχονται μεγάλων δυσκολιών.

Στην Δυτική Αθήνα όπου περπατώ συνέχεια συναντώ κόσμο που μου τονίζουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Η αλήθεια είναι ότι η Κυβέρνηση έδωσε κάποιες αυξήσεις, οι οποίες όμως είναι οι χαμηλότερες σε όλη την Ευρώπη. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλη την Ευρώπη τα εισοδήματα έχουν αυξηθεί 6,5% και στην χώρα μας είναι κάτω από 3%.»

Σχετικά με την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ να αναδείξει τα προβλήματα του αγροτικού τομέα, η κα. Γιαννακοπούλου, επισήμανε ότι:

«Ο Πρόεδρος μας, ο Νίκος Ανδρουλάκης, με την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε επισήμανε ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα που είναι το ζήτημα της αγροτικής παραγωγής.

Όλο το καλοκαίρι κατά την διάρκεια των περιοδειών ανά την Ελλάδα που έκανα τόσο εγώ, όσο και οι υπόλοιποι υποψήφιοι, είδαμε από πρώτο χέρι την κατάρρευση της υπαίθρου από την αύξηση του κόστους της αγροτικής  παραγωγής, την κλιματική κρίση και την εκτεταμένη ανομβρία.

Η Κυβέρνηση χωρίς να έχει έναν συνολικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση του προβλήματος, κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι λαϊκίζει επειδή το αναδεικνύουμε. Μπορεί μέχρι τώρα η Κυβέρνηση να είχε συνηθίσει την ισοπεδωτική και λαϊκιστική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, όμως το ΠΑΣΟΚ ως Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει σκοπό να ασκήσει ουσιαστικό και σοβαρό κοινοβουλευτικό έλεγχο της Κυβέρνησης.»

Αναφορικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι:

«Το ΠΑΣΟΚ με σεβασμό στο θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας και την σοβαρότητα του θέματος  έχει αποφασίσει να απέχει από την ονοματολογία, αλλά έχουμε προτάξει κάποια χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως το να είναι μια προσωπικότητα που θα αναδεικνύει την εθνική ενότητα, θα έχει πολιτικά χαρακτηριστικά και κύρος. Από εκεί και πέρα αναμένουμε την πρόταση του Πρωθυπουργού την οποία θα αξιολογήσουμε και θα τοποθετηθούμε σχετικά.»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://nadiagiannakopoulou.gr/wp-content/uploads/2024/09/logo-f2.png
https://nadiagiannakopoulou.gr/wp-content/uploads/2024/09/logo-footer.png
Επικοινωνία
giannakopoulounadia@gmail.com
2105711860