“Το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα των μεγαλύτερων κοινωνικών τομών σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έχει ξεκάθαρη θέση υπέρ του γάμου ομοφύλων ζευγαριών.”

12 Ιανουαρίου, 20240

Εμφάνιση στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” – 12.01.2024

Σήμερα ήμουν καλεσμένη του Γιώργου Παπαδάκη και την Μαρίας Αναστασοπούλου στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, όπου συζητήσαμε για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών που προωθεί η Κυβέρνηση.

Στην τοποθέτηση μου ανέφερα ότι:

«Το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα των μεγαλύτερων κοινωνικών τομών, σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει ξεκάθαρη θέση. Πιο συγκεκριμένα, θέματα όπως είναι το δικαίωμα στον γάμο και της ισότητας των ζευγαριών συμπεριλαμβάνονται στις αποφάσεις των συνεδρίων μας και στο καταστατικό μας.

Ας μην ξεχνάμε ότι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στο κοινωνικό και το οικογενειακό δίκαιο έγινε από την Κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου το 1983, όταν και θεσμοθετήθηκε ο πολιτικός γάμος, αποποινικοποιήθηκε η μοιχεία και αναγνωρίστηκαν τα δικαιώματα των γυναικών. Επομένως μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν δεχόμαστε από κανέναν.  

Προσωπικά έχω εκφράσει δημόσια τις θέσεις μου και είμαι υπέρ της ισότητας όλων των ανθρώπων, ότι πρέπει να θεσμοθετηθεί ο γάμος και για τα ομόφυλα ζευγάρια και η δυνατότητα της τεκνοθεσίας, όσων αφορά την δυνατότητα υιοθεσίας και αναγνώρισης παιδιών. Αλλά έχω διατυπώσει και την άρνηση μου στην παρένθετη μητρότητα που μπορεί να καταστήσει τις γυναίκες «εργαλεία αναπαραγωγής».

Σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αφορά ανθρώπινα δικαιώματα που πρέπει να αναγνωριστούν με συγκεκριμένους όρους και να προχωρήσουμε μπροστά.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει να το προσεγγίσουμε με την δέουσα σοβαρότητα και όχι με τους όρους που προσπαθεί να επιβάλει ο κ. Κασελλάκης, ο οποίος μάλλον βρίσκεται σε vertigo καθώς ενώ ισχυρίζεται ότι σύσσωμη η Κοινοβουλευτική του Ομάδα θα υπερψηφίσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, επιβάλει κομματική πειθαρχία. Παράλληλα δηλώνει ότι είναι Αριστερός, μετά αυτοχαρακτηρίζεται Κεντροαριστερός αλλά και ότι του είχε προταθεί Υπουργείο από τον κ. Μητσοτάκη, και στο συνέδριο του ΣΕΒ υιοθετούσε δεξιές θέσεις.»

Παρακολουθήστε το σχετικό video εδώ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://nadiagiannakopoulou.gr/wp-content/uploads/2024/09/logo-f2.png
https://nadiagiannakopoulou.gr/wp-content/uploads/2024/09/logo-footer.png
Επικοινωνία
giannakopoulounadia@gmail.com
2105711860