Εμφάνιση στην εκπομπή “News Room” στην ΕΡΤ NEWS – 13.01.2025
Στην εκπομπή “News Room” του Γιώργου Σιαδήμα και της Στέλλας Παπαμιχαήλ, ήταν καλεσμένη η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας, Νάντια Γιαννακοπούλου. Κατά την συζήτηση τους αναφέρθηκαν στην διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και στην πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ να αναδείξει το ζήτημα με τις αυξήσεις των ασφαλίστρων υγείας.
Η κα. Γιαννακοπούλου σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, επισήμανε:
«Το ΠΑΣΟΚ λειτουργώντας με τον πιο σοβαρό και θεσμικό τρόπο έχει αποφύγει να συμμετάσχει στην ονοματολογία που ουσιαστικά ευτελίζει αυτή την κορυφαία θεσμική διαδικασία. Σε κάθε περίπτωση θα αναμένουμε την πρόταση που θα παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός και θα τοποθετηθούμε σχετικά.
Από την πλευρά μας έχουμε θέσει κάποια χαρακτηριστικά τα οποία πιστεύουμε ότι πρέπει να πληροί το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Κατ’ αρχάς θα πρέπει να είναι μια υπερβατική προσωπικότητα που θα συμβολίζει την εθνική ενότητα, οπότε θα πρέπει να είναι ένα πρόσωπο ευρύτερης συναίνεσης. Επίσης θα πρέπει να είναι προσωπικότητα με εμβέλεια στο εξωτερικό και να έχει πολιτική προσωπικότητα.
Παράλληλα πιστεύουμε ότι θα πρέπει να τηρηθεί η πολιτική παράδοση που το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου καθιέρωσαν με την επιλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την αντίθετη πολιτική πλευρά από εκείνη της κυβερνητικής παράταξης.
Βέβαια ανεξάρτητα από την ανακοίνωση του οποιοδήποτε προσώπου επιλέξει να ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης, αν αυτό δεν η κα. Σακελαροπούλου, ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να μας εξηγήσει για ποιους λόγου δεν την επέλεξε. Κατά την γνώμη μου η κα. Σακελαροπούλου τίμησε τον θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας δεχόμενη πολλές φορές πυρά ένθεκα κείθεν, τόσο από την ΝΔ, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά την θητείας της.»
Αναφορικά με το θέμα των συμβολαίων υγείας η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, είπε:
«Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η άσκηση μια σοβαρής, θεσμικής αντιπολίτευσης με θετική αντιπρόταση, μακριά από τον ισοπεδοτισμό και λαϊκισμό.
Σκοπός μας είναι να θέτουμε την ατζέντα και να πιέζουμε την Κυβέρνηση μέχρι να αναγκαστεί να ενσκήψει στα θέματα που εμείς αναδεικνύουμε. Έτσι έγινε με το θέμα των τραπεζικών χρεώσεων, όπου επί 6 χρόνια η Κυβέρνηση αρκούνταν στην επικοινωνιακή διαχείριση του προβλήματος και ύστερα από τις συνεχιζόμενες παρεμβάσεις μας αναγκάστηκε να νομοθετήσει πάνω στις προτάσεις που εμείς είχαμε καταθέσει και μας κατηγορούσαν για λαϊκισμό.
Έτσι και τώρα, με τα ασφάλιστρα υγείας, το ΠΑΣΟΚ ανέδειξε το θέμα κατέθεσε προτάσεις και η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα νομοθετήσει σχετικά. Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε να δούμε την πρόταση νόμου που θα φέρει ο Υπουργός και θα την αξιολογήσουμε με πολύ προσοχή γιατί ο διάβολο είναι στις λεπτομέρειες.»