Περιοδεία Ρόδο – 22.09.2024
Στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα στο νησί της Ρόδου, βρέθηκε τη Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024 η υποψήφια Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής του Δυτικού Τομέα της Αθήνας, Νάντια Γιαννακοπούλου, στα πλαίσια των περιοδειών σε όλη την Ελλάδα, όπου έτυχε τεράστιας αποδοχής και αγάπης από τους πολίτες.
Η κα Γιαννακοπούλου επισκέφθηκε την κεντρική πλατεία της πόλης και συνομίλησε με πολίτες και στη συνέχεια συναντήθηκε με πλήθος φίλων και υποστηρικτών, όπου είχε την ευκαιρία μέσα σε ένα ενθουσιώδες κλίμα να τοποθετηθεί για τις προοπτικές του ΠΑΣΟΚ μέσα στο παρόν πολιτικό σκηνικό αλλά και για το τί πρεσβεύει η υποψηφιότητα της, προτάσσοντας την επαναφορά του ΠΑΣΟΚ ακόμη πιο κοντά στην κοινωνία εκφράζοντας τις αγωνίες και τις ανάγκες της και μεταβολίζοντας τις σε πολιτικές θέσεις και κυρίως πράξεις.
Χαρακτηριστικά ανέφερε στην τοποθέτησή της: «Το όραμά μου και το ύφος της πολιτικής που ακολουθώ και εκφράζω είναι το πώς θα φέρουμε το ΠΑΣΟΚ πιο κοντά στην κοινωνία κα πώς όλο αυτό που εισπράττουμε και αφουγκραζόμαστε θα το μεταβολίσουμε σε πολιτική πράξη. Το γεγονός ότι στις Ευρωεκλογές δεν καταφέραμε τον στόχο μας, δείχνει ότι υπήρχε αυτή η έλλειψη. Νομίζω ότι δικαιωνόμαστε, όσοι εκφράσαμε την αντίληψη ότι πρέπει να δούμε τί έφταιξε και ότι πρέπει να πάμε στη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών. Θυμάστε ότι κατηγορηθήκαμε στην αρχή γι’ αυτό. ‘Οχι απλά δεν είναι εσωστρέφεια, αυτό το οποίο γίνεται στο ΠΑΣΟΚ, αυτή τη στιγμή. Είναι εξωστρέφεια να μιλάς με τον κόσμο και χαίρομαι που συνέβαλα καθοριστικά σ’ αυτή την κατεύθυνση.
Το κλίμα, το οποίο λαμβάνω, είναι πολύ ενθαρρυντικό και ενθουσιώδες. Αυτό που υπηρετώ, σε όλη τη ζωή μου, είναι ο αυθορμητισμός και η αλήθεια. Ο αγώνας αυτός δεν είναι για τη Νάντια. Είναι γι’ αυτό που πρεσβεύω, δηλαδή για το πώς το ΠΑΣΟΚ θα πιάσει ξανά το νήμα με την κοινωνία. Όχι απλά για λόγους κομματικού πατριωτισμού, αλλά γιατί το έχει ανάγκη η χώρα. Είναι εθνικό μας χρέος. Με μία πλήρως αποτυχημένη Νέα Δημοκρατία στη διαχείριση των προβλημάτων των Ελλήνων πολιτών. Γινόμαστε η φωνή του κόσμου και πρέπει να παλέψουμε για τα προβλήματα του.
Θα δώσω τον αγώνα μου μέχρι τέλους, γι’ αυτά τα οποία εκφράζω. Για να γίνει το ΠΑΣΟΚ, όχι απλά η επόμενη αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά η επόμενη Κυβέρνηση της χώρας»