Χθες ήμουν καλεσμένη του Γιώργου Πιέρρου στην εκπομπή “Tonight” του Action24, όπου σχολιάσαμε την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα. Στην συζήτηση μας αναφερθήκαμε στην ακρίβεια που ταλαιπωρεί τους πολίτες, στο ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών αλλά και σε διεθνή θέματα, όπως τα αποτελέσματα των πρόσφατων Γαλλικών εκλογών και την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στην τοποθέτηση μου σχετικά με την ακρίβεια που ταλανίζει τα νοικοκυριά, ανέφερα:
«Έχουμε μια Κυβέρνηση που ουσιαστικά έχει “κατεβάσει τα μολύβια” και κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς, όταν υπάρχουν τεράστια προβλήματα στην ελληνική κοινωνία. Όταν η ακρίβεια θεριεύει, όταν έχουμε την τρίτη πιο ακριβή βενζίνη, με την τιμή σε πολλά σημεία της χώρας πλησιάζει τα 3 ευρώ το λίτρο και ταυτόχρονα το δεύτερο χαμηλότερο ΑΕΠ όσων αφορά την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων.
Σε αυτά τα ζητήματα που θα έπρεπε να επικεντρώνεται η Κυβέρνηση, αν ήθελε να ασκήσει πραγματικά κοινωνική πολιτική απέναντι στις ανισότητες. Η Κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει δραστικά μέτρα, όπως αυτά που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ, και όχι να καταφεύγει σε μέτρα επιδοματικού χαρακτήρα, τα οποία αποτελούν μια πρόσκαιρη λύση που σε καμία περίπτωση δεν λύνει το πρόβλημα.
Αλλά όταν κύριο μέλημα της Κυβέρνησης της ΝΔ, είναι το πως θα αυξήσει στις 800.000 το αφορολόγητο στις μεταβιβάσεις, δηλαδή μόνο στην πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία, φαίνεται ποιος είναι ο προσανατολισμός και οι προτεραιότητες της.»
Για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανα ότι:
«Ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ στα ευαίσθητα θέματα της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής, καταδεικνύει το τεράστιο χάσμα που υπάρχει ανάμεσα μας και για το οποίο δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε και να συνεργαστούμε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ όψιμα – και υπό το βάρος των δημοσκοπικών ευρημάτων – μπορεί να απηύθυνε μια πρόσκληση συνεργασίας, αλλά η πραγματική στόχευση του είναι να αλιεύσει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, όπως έκανε και τα προηγούμενα χρόνια.»
Σχετικά με τα αποτελέσματα των Γαλλικών Βουλευτικών εκλογών και την ένταξη της Ουκρανίας, είπα:
«Είναι αλήθεια ότι ένα μεγάλο ποσοστό των Γάλλων πολιτών έκριναν ότι ήταν εκτός των τειχών. Στα ευρωπαϊκά ζητήματα, τα θέματα κοινής εξωτερική πολιτικής και άμυνας ο Πρόεδρος Μακρόν έχει διαδραματίσει έναν πολύ σημαντικό ρόλο με ότι αυτό σημαίνει για την χώρα μας. Όμως έχουμε μια νέα πραγματικότητα, με τον κ. Μελανσόν ο οποίος είναι αντιδυτικός, φιλοπουτινικός και απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να έχει σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της γαλλικής πολιτικής.
Και για όλα αυτά, που ουσιαστικά βλάπτουν τα εθνικά μας συμφέροντα, βλέπουμε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να επιχαίρει.
Αναφορικά με την ένταξη της Ουκρανίας πιστεύω, ότι η κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να αυτoπροσδιορίζεται, να διαλέγει τις συμμαχίες της και να συμμετέχει στους οργανισμούς που επιθυμεί.»